Dagbog: Planteprojekt 4

Vi har været ved at lave et automatisk vandesystem til salat. Opsætningen vi har lavet kan ses på disse billeder:

20150528_143736

Salaten står i små potter i en plastikboks med hul i bunden. Vandet bliver pumpet op i den øverste kasse med salaten 3×15 minutter hver dag og vander derved salaten. I bunden af den øverste kasse er der huller som sørger for at vandet ikke stiger for højt og drukner salaten.

20150528_145325

Dette system kaldes for hydroponik og er et “ebb and flow”(engelsk), “ebbe og flod”(dansk) og “fjare og flo”(norsk). Systemet dykker planternes rødder i vand omkring 3 gange dagligt, hvilket giver tilstrækkeligt vand til planterne, samtidigt med rødderne får masser af luft, hvilket er nødvendigt for de kan vokse bedst muligt.

Vi startede som jobbemænd med at bringe strøm 4 meter langs vægen over til der hvor salaten skulle stå i vinduet. Derefter borede vi huller og bragte omkring 10 liter vand fra vasken, hen til kassen.

Vi testede vandpumpen og legede lidt med den før vi satte det hele på plads. Vandet var vældig populært at lege med, så nogle salatblade blev knækket af. Vi prøvede at spise noget af det der var faldt af.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s