Dagbog: Planteprojekt 1

Den 29. April startede jeg sammen med de to børnegrupper på fjære et planteprojekt. Billederne af forløbet indtil videre kan ses herunder.

This slideshow requires JavaScript.

De planter vi arbejder med indtil videre er sukkerært og ærteblomst, nogle af dem skal være inde mens resten skal ud og stå op ad gæret ved børnehaven.

Jeg har søgt informationer til planteprojektet på nettet. Først brugte vi kaffefiltermetoden, hvor frø placeres i et vådt kaffefilteri, i en plasticpose som placeres i vinduet. Frøene får derved luft, vand og lys nok til at spire. Man kan derved vælge bare de frø som er i live og spirer. Det var sjovt for børnene at finde de frø som spirrede og placere dem ned i jorden.

På internettet fandt jeg også kokusmuld som et alternativ til jord. Fordelen er at denne muld kan holde store mængder af vand, indeholder ikke bakterier eller sporer og så er det svært at overvande. Til gengæld skal man bruge en mere komplet gødning fordi mulden ikke indeholder næringsstoffer.

Kokusmulden er specielt godt egnet til de planter som vi skal hænge indenfor, i et stort sydvendt vindue. Den kommer som kompakte klodser, der først skal dykkes i store mængder vand, hvorefter man langsomt kan smuldre det fra hinanden.

This slideshow requires JavaScript.

Jeg fandt nogle plastic potter i ikea som kan bruges som plantepotter. De er egentligt beregnet til at tørre bestik i. Et af de næste skridt i projektet er at hænge nogle flere snore op i vinduet som ærterne kan klatre op ad.

I dette projekt bruges kameraet sammen med børnene, de hjælper med at tage gode billeder og de ser billederne af dem selv. Senere vil vi sammen se tilbage på billederne her på bloggen og snakke om forløbet. Siden den 29. April, hvor projektet startede med børnene, har flere af børnene givet udtryk for hvor hurtigt ærterne gror. Billederne viser tydeligt hvor meget planterne vokser og det kan blive et godt grundlag for alle kan se det gro. Selv de mindste på vores afdeling har mulighed for at forstå hvad der sker.

Børnene har været meget interesseret i at være med, mest fordi de elsker at bruge hænderne når vi har arbejdet med kokusmulden og med at vande. Jeg har med vilje valgt små skeer til vanding for ikke at drukne planterne, for at aktiviteten tager længere tid og alle kan tilføje nogle velplacerede dråber.

Det har været svært at planlægge hvordan planterne kunne være på vores afdeling, et sted hvor der er sol og samtidigt sikret fra de mindste nysgerrige hænder. Jeg valgte at hænge det op i vinduet som det kan ses på et af billederne ovenfor. Min plan er løbende at sænke planternes højde eftersom planterne gror. Således bliver planterne ikke noget spændende nyt men en langsom tilvænning, samtidig med de får mere højde hvor de kan gro.

En fremtidig plan i projektet er også at lave sodavandsflasker/brusflasker som skal hænge under potterne med vand i, sådan at rødderne fra planterne kan ses og planterne får tilstrækkelig med vand.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s